Inspiratie - De Verhalenboetiek

Inspiratie

Inspiratie: Naar het 1ste leerjaar: neem je grote kleuter mee op een overgangsweekend

Maakt jouw kind dit jaar een grote overstap naar het eerste leerjaar? Dan wil daar even echt bij stilstaan, toch? Want groot worden is heerlijk en vaak iets waar we erg naar uitlkijken. Maar ook nog vaker ook iets dat er schijnbaar opeens is, toen we even niet goed opletten. Zet de tijd daarom heel even stil en neem je zoon of dochter mee op zijn of haar eigen overgangsweekend. We inspireren je heel graag.

Inspiratie: 5x betekenisvolle cadeaus voor een huwelijk of jubileum

Tijdens de zomermaanden staan er heel wat liefdesfeesten op de planning. Misschien heb jij er ook een of meerdere in het vooruitzicht? Zalig! Want de liefde kan niet genoeg gevierd worden, toch? Maar misschien ben je nog op zoek naar een betekenisvol cadeau? Ik inspireer graag met mijn 5 favorieten.
 

Getuigenis: Een uniek overgangsmoment voor Bo


Bo ging naar het eerste middelbaar. Een super grootse en spannende stap. Eentje waar zij en haar ouders Lente & Bert heel graag bij wilden stilstaan. Maar dan niet met een groot feest…
 

Inspiratie: 5 betekenisvolle intermezzo's voor jouw feest


Joepie! Het feestseizoen loopt op volle toeren. Zalig! Ik ben zelf een grote liefhebber van klinken, tafelen & zwieren, liefst tot de ochtend komt. En vooral als er meer dan eens tijd wordt gemaakt voor schone woorden. Gepland of helemaal vanzelf. Ik geef je daarom heel graag een paar kleine en grote ideeën voor betekenisvolle intermezzo's. Voor op je eigen feest of om mee te brengen als het mooiste woordencadeau.

Inspiratie: Zo schrijf je een trouwgelofte uit je hart


Een huwelijksgelofte schrijven... voor veel koppels met trouwplannen is het wel een dingetje. Hoe pak je dat aan? Wat moet erin staan? Hoe begin ik? Hoe eindig ik? Kan ik een voorbeeld van een gelofte zien? Dat begrijpen we! In dit artikel vertellen we je daarom heel graag wat je nu eigenlijk allemaal in een huwelijksgelofte moet of mag schrijven.

Inspiratie: 5 tips voor een betekenisvol en memorabel groeifeest of groeiweekend

Viert jouw kind een mijlpaal dit jaar? O zalig, dat moet gevierd. Want mijlpalen zijn bijzonder. Onze kinderen zijn bijzonder. Daar willen we bij stilstaan. Daar willen we op klinken. Op een groot of klein feest. Of misscjien wel tijdens een intieme ontsnapping op maat. 

Getuigenis: een groeiweekend voor een kleine grote man

Toen Phil vorig jaar fier en monter zijn kleutertijd uit stapte en een nieuw begin in, vond ik het de grootste tijd voor een weekend bomvol hij. omdat alle andere zalige drukke dagen voorbij glijden. en we hem nog even in deze glorie wilden vatten voordat hij verder groeide.

Getuigenis: Afscheid van Geert

Op het afscheid van de man van haar dromen, de vader van haar kinderen, wilde Kelly hem nog een laatste brief schrijven.

Inspiratie: een boeket bomvol herinneringen, liefde en troost

Coralie nam afscheid van haar broer. Een man middenin zijn leven. Een zoon, een papa, een broer, een vriend, een collega,…

Getuigenis: een groeiweekend voor Liv

Vier jij een Lentekind dit jaar? Dan herken je vast dit gevoel: "Zot! Net was mijn mini nog zo klein en hulpeloos en nu is hij of zij - boempats - klaar voor een nieuw hoofdstuk!?"

Getuigenis: het verhaal van mijn papa


Een jaar geleden ving ik alle meestzeggende woorden voor zijn verhaal.

Getuigenis: Miek verklaarde de liefde aan haar mama

Miek heeft eigenlijk twee mama's, een geboortemama en haar enige echte: de mama die haar opvoedde. Voor Miek is dat zo duidelijk, maar ze kreeg vaak het gevoel dat haar mama dat niet zo goed beseft. Ze liep al lang rond met het idee dat ze daar iets mee moest. Maar hoe? Wanneer? Wat wilde ze juist zeggen?

Inspiratie: Een groots metercadeau

Alix is geboren. En nog voor ze er was, liepen de harten van haar meters over. Over van liefde, trots en het uitkijken naar. Ze wilden hun metekind een groots en betekenisvol cadeau geven. boordevol liefde en vuur.  Een cadeau dat niet op een geboortelijst te vinden is.

Getuigenis: Afscheid van Simone

Miek verloor haar geboortemoeder heel plots. Ze vroeg me om haar te helpen de juiste woorden te vinden voor haar afscheid.  Lees hieronder mee.

Getuigenis: een verhaal over een Lentefeest zonder feest

We blijven thuis. Zoveel mogelijk. En de lentefeesten en communies, die moeten wachten. Zo spijtig. Want jullie hadden er vast heel erg naar uitgekeken en die mijlpaal is er en wacht niet. Daarom deel ik hieronder een paar ideeën om jullie Lentekind alsnog te vieren. Want hé, misschien hoeft het niet persé een groot feest met met veel toeters en bellen te zijn. Of toch nu nog niet.