Getuigenis: een groeiweekend voor Liv - De Verhalenboetiek
Inspiratie

Getuigenis: een groeiweekend voor Liv

Vier jij een Lentekind dit jaar? Dan herken je vast dit gevoel: "Zot! Net was mijn mini nog zo klein en hulpeloos en nu is hij of zij - boempats - klaar voor een nieuw hoofdstuk!?"

Wanneer gebeurde dat?
Hoe gebeurde dat?
En vooral.
Hoe kan ik de tijd heel even stilzetten?
Haar helemaal opnemen.
Hem écht zien & voelen.
Haar vertellen hoe bijzonder ze is.
Hem dicht bij mij hebben.
Naar haar luisteren.
Maar dan heel echt.
Met intentie.
Met tijd.
Met aandacht.
Met overgave.

Ik voelde het voor het eerst onontkoombaar toen onze oudste dochter naar het eerste leerjaar ging. Ik wilde de tijd toen even stilzetten. Het moment doorvoelen. Mijn man en ik planden die zomer een overgangsweekendje voor haar. We lieten haar zalige, maar overdonderende broertje thuis en keken en luisterden een heel weekend alleen naar haar.


 

Toegegeven, wij hadden ook wel wat goed te maken. Mijn (kersverse) man en ik genoten van een heerlijke huwelijksreis toen mijn dochter een gepast afscheid van de kleuterklas vierde op school. De datum werd op het laatste nippertje verzet en we zorgden voor fiere bomma’s en een toffe peter om in onze plaats te blinken van trots, maar toch. Ze had nog iets te goed. Toen we ons zalig weerzien vierden, kreeg ze haar prachtige eerste boekentas cadeau én een uitnodiging. Een uitnodiging voor een weekendje op avontuur met haar mama en papa, zónder haar kleine broertje. Het idee alleen al deed haar ogen schitteren van de goesting. Ons plan was op dat moment eigenlijk al helemaal geslaagd.”

 

EXCLUSIEVE AANDACHT TIJDENS EEN ONTSNAPPING OP JULLIE MAAT

Onze dochter deelt ons met haar immer charmante, maar o zo heftige broertje. Een kleine avontuurlijke ontsnapping en ons helemaal voor haar alleen is een geschenk dat we haar dan ook vaker moeten geven. Wij kozen ervoor om eropuit te trekken met de fiets en met z’n drieën te slapen in een kleine tent op een bivakplaats voor ons alleen. Uiteraard is alles mogelijk; kies voor een formule die helemaal bij jullie past.

Het idee is vooral dat je tijdens al die bomvolle dagen en jaren die voorbij glijden even exclusief en onverdeeld beseft en zegt hoe groot je zoon of dochter nu wel is, hoe klein hij of zij toen was en hoe erg jullie allemaal uitkijken naar wat nog komt. Onze formule gaf ons daarvoor alle ruimte.

 

EEN BOEKJE VOOR KLEINE EN GROTE VERWACHTINGEN

Ik ben een herinneringenfreak. Ik schrijf het liefst alles neer, maak foto’s als een gek en kan echt droevig worden als ik denk aan wat er allemaal al voorbij is. Daar hoef je zeker geen voorbeeld aan te nemen. Maar een tip om even echt stil te staan en er een leuk naslagwerk aan over te houden, kan ik je misschien wel geven. Ik maakte een schriftje met daarin enkele vragen over en voor mijn dochter.

  • Wat wil je later worden?
  • Wie wil je later worden?
  • Wat kan je goed? Wat niet?
  • Wat zijn je dromen?
  • Waar kijk je naar uit?
  • Wat wil je nog leren?
  • Vind je het fijn om groter te worden?
  • Wat ga je misschien missen?

Het zorgde voor een fijn gesprekje over haar kleine en grote verwachtingen en ik heb weer een prachtexemplaar voor in haar herinneringendoos.”

 

EEN PROEF

overgangsweekend eerste leerjaar

Elk kind is anders. Elke ouder ook. Wij houden van fietsen, natuur en avontuur, dus we fietsten naar de natuur, overnachtten in een tent in het midden van niets en lieten onze dochter haar eerste vuur maken. Pak het aan zoals het voor jullie klopt, maar een opdracht of een eerste keer (omdat iemand die naar het eerste leerjaar nu eenmaal meer mag en kan) is fijn.

 

EEN LOFZANG 

Wij vonden dat een kleine lofzang niet mocht ontbreken. Want, eerlijk, hoeveel tijd maken we om elkaar echt te vertellen hoe graag we elkaar zien? Mijn man en ik bereidden een speech voor, een ode aan de heerlijke meid die ze was, is en wordt.

O, wat genoten we ervan. Zij praatte honderduit, wij luisterden met open ogen, oren en mond. Zij straalde van geluk, wij blonken van trots. Zij deelde haar kleine en grote geheimen en vertelde verhalen die we nog niet kenden.

We waren er.
We waren samen.
We luisterden.
We vertelden.
We koesterden.
We keken uit.
Maar dan echt.

En dat was za-lig en van een zo heel erg onschatbare waarde. Ik vind haar ode, 3 jaar later, nog vaak 's morgens naast haar bed.

De voorbije 3 jaar stopte ik die ervaring, samen met al mijn liefde, energie & woorden in de creatie van de GROEIDOOS voor een groeifeest of een groeiweekend, allebei even onvergetelijk. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Boordevol inspiratie & prachtige lokaal gemaakte tools. Om met aandacht & liefde stil te staan bij alles wat was, is & zal zijn. Omdat het zo groots is in al zijn eenvoud.


ONTDEK DE GROEIDOOS HIER
& kijk er mee naar uit.
Naar een mijlpaalmoment om nooit te vergeten. 
naar een zalige boost aan zelfvertrouwen.
naar mooie & krachtige herinneringen. 
zonder religie of overdrijving.
maar origineel, doordacht & liefdevol.

Je krijgt er geen spijt van. Beloofd x