Inspiratie: 5 betekenisvolle intermezzo's voor jouw feest - De Verhalenboetiek
Inspiratie

Inspiratie: 5 betekenisvolle intermezzo's voor jouw feest


Joepie! Het feestseizoen loopt op volle toeren. Zalig! Ik ben zelf een grote liefhebber van klinken, tafelen & zwieren, liefst tot de ochtend komt. En vooral als er meer dan eens tijd wordt gemaakt voor schone woorden. Gepland of helemaal vanzelf. Ik geef je daarom heel graag een paar kleine en grote ideeën voor betekenisvolle intermezzo's. Voor op je eigen feest of om mee te brengen als het mooiste woordencadeau.


Span een waslijn vol liefde en verhalen

Vraag je gasten bij de uitnodiging (of stiekem achter de rug van de eregast) om een warme herinnering of een leuke anekdote mee te brengen, liefst met een bijpassende foto. Voorzie op het feest een lichtsnoer of een touw met enkele wasknijpers en jaartallen en laat alle gasten hun herinnering en foto op de juiste plek ophangen. En laat de waslijn en het feest stilaan vollopen met de warmste herinneringen en verhalen...

 

Breng een liefdevolle ode

Kruip in je pen, neem het woord en breng een ode. Zet de eregast in de bloemetjes  of bedank alle prachtige gasten op jouw feest  voor hun alles. We nemen er te vaak onze tijd niet voor, maar het is zo'n zaligheid voor de verteller én alle luisteraars om even stil te staan bij alles wat was, is & zal zijn.  Geen spreker? Schrijf een liefdevolle brief of een kaartje en leg het klaar op één of alle borden.
 

Vul een boom met wensen

Laat alle gasten heel even de tijd nemen om een of meerdere wensen voor de eregast neer te pennen op enkele wenskaartjes en deze op te hangen in een wensboom. Die wensboom kan een prachtige boom op jullie feestlocatie zijn of een nieuw aan te planten exemplaar als het schoonste cadeau vol wensen voor de toekomst. Of misschien hang je stiekem een boeket takken vol schone woorden voor de gastvrouw?
 

Organiseer een open mic

Vraag aan enkele gasten of ze hun wens, advies of herinnering even luidop willen voorlezen tijdens een liefdevolle toost bij het aperitief. Laat hen een voor een hun glas rinkelen en het woord nemen om te klinken op de eregast(en). Laat deze warme intermezzo's alle andere gasten inspireren om ook hun schone woorden te delen, luidop of op een wenskaartje  in een boom .


 

Drop enkele gespreksstarters

Vul de tafel(s) met de conversatieservetten van de Verhalenboetiek en laat de mooiste gesprekken ontstaan, voorbij de koetjes, kalfjes en het regenweer van de voorbije dagen :). Of organiseer een mini quiz over het feestvarken waarbij de gasten kleine en grote herinneringen en verhalen kunnen oprakelen en vertellen.

 

Ontdek hier alles voor jouw betekenisvol feest

 

Vier, tafel, klink, zwier & deel de mooiste woorden.
Je krijgt er geen spijt van. Beloofd.
Leila x