Inspiratie: 5 tips voor een betekenisvol en memorabel groeifeest of groeiweekend - De Verhalenboetiek
Inspiratie

Inspiratie: 5 tips voor een betekenisvol en memorabel groeifeest of groeiweekend

Viert jouw kind een mijlpaal dit jaar? O zalig, dat moet gevierd. Want mijlpalen zijn bijzonder. Onze kinderen zijn bijzonder. Daar willen we bij stilstaan. Daar willen we op klinken. Op een groot of klein feest. Of misscjien wel tijdens een intieme ontsnapping op maat. 


Maar hoe pakken we dat dan aan? Wat doen we?
En hoe maken we er meer van dan het zoveelste feest?
Hier vind je inspiratie & tips. Een betekenisvol groeimoment
kan zoveel meer zijn dan een sprinkastelenfeest of een langdradige ceremonie.
Er zijn zoveel leuke, originele dingen die je kan doen,
met impact.

 


Geef je feest betekenis


Een groeimoment met impact en liefdezet jouw Lentekind in de spotlights. Maar dan intenser dan tijdens het jaarlijkse verjaardagsfeest. En dan heb ik het niet alleen over het aantal gasten, de grootte van de cadeaus en het lekkere eten. Dat hoort er natuurlijk allemaal bij en is heerlijk, maar een Lentefeest of groeifeest is ook hét moment om als ouder stil te staan bij wie je kind was, is en zal zijn. Want dat geeft jouw Lentekind vleugels. En zo wordt het echt een dag om nooit te vergeten. En het hoeft ook helemaal geen feest te zijn natuurlijk. Ik nam mijn twee parels mee op hun eigen Lenteweekend. En dat was heerlijk. 

Een Groeifeest of -moment is een uitnodiging

 • om het (nog) eens te hebben over de waarden die je je kind wil meegegeven.
 • om écht de tijd te nemen om te blinken van trots.
 • om uitdrukkelijk liefde te delen.
 • om je Lentekind te laten weten dat het warm omringd is en gedragen wordt.
 • om vol verwachting en vertrouwen uit te kijken naar de toekomst. 

 

 

Maak, naast de zalige feestelijkheid,
ook tijd om stil te staan
& te bewonderen.


Tips voor een memorabel moment


Maak, naast de zalige feestelijkheid, ook tijd om stil te staan en te bewonderen. Wie was je Lentekind al? Wat maakt hem uniek? Wat zijn haar talenten? Heb het erover. Kort en krachtig of in het lang en breed.

 1. Bereid een een mooie speech of Ode aan je Lentekind voor.

  Neem de tijd om je Lentekind uitdrukkelijk te vertellen wat je zo aan hem of haar bewondert, deel leuke herinneringen en kijk uit naar de toekomst. Neem zelf het woord en/of geef het door aan de meter, peter en de grootouders. kruip in je pen en schrijf een ode of speech. Of misschien willen de meter en peter en grootouders meedoen? Jullie zouden elk een brief aan het Lentekind kunnen schrijven. Die kunnen jullie op het feest of weekend voorlezen of in een mooie koffer of brievenbus dropppen voor later. Of misschien maken jullie er een hele ontdekkingstocht van, of ...
   
 2. Laat je Lentekind zichzelf tonen.

  Het is niet voor elk kind weggelegd, maar heel wat kinderen krijgen een enorme boost als ze hun talent aan iedereen kunnen laten zien. Heb het erover met je Lentekind. Wat vind hij of zij van het groter worden?  Van zijn of haar feest of groeimoment?  Wat mag er niet ontbreken? Wie mag niet ontbreken? Is er iets dat hij of zij heel graag wil laten zien, zeggen of laten weten? Dat kan op zoveel manieren. In een speech, in een toonmoment. Misschien wil je Lentekind iets schrijven of knutelen om aan iedereen uit te delen, op te sturen? Of ...
   
 3. Laat je Lentekind voelen hoe warm omringd het is. 

  Betrek alle gasten of iedereen die belangrijk is. Laat hen bijvoorbeeld samen een krachtnaam voor je Lentekind te bedenken. Of laat hen een kaartje met een talent of schone eigenschap scanderen of opschrijven en in een mandje op de schoot van jullie Lentekind droppen. Of een kaartje sturen of ...
   
 4. Creëer een overgangsmoment

  Laat je Lentekind een opdracht volbrengen. Ontsteek misschien samen een vuur, laat je Lentekind ergens over of onderdoor lopen of geef een symbolisch cadeau.
   
 5. Verzamel wensen 

  Laat alle aanwezigen een wens neerpennen voor jullie Lentekind. Deze kunnen dan bijvoorbeeld in een wensboom opgehangen worden. Een boom die al ergans staat, of een mooie plant in een pot. Of laat je Lentekind zijn of haar eigen boom planten en vul die met alle wensen voor de toekomst. 


Jouw memorabel groeimoment in een doe-box

Zit je met een grote of kleine honger naar een betekenisvol groeimoment, maar weet je niet (zo heel goed) hoe je dit kan realiseren ? Dan deel ik mijn ideeën zo graag. Ik stopte ze allemaal samen in twee doe-boxen boordevol inspiratie: Daarin vind je alles om er een mooi en intiem moment van te maken, zonder dat het jou een zotte voorbereiding kost. Klik op onderstaande link en ontdek er alles over. 

ALLES VOOR JOUW GROEIFEEST  & MEER

Leila x