Het verhaal van de Verhalenboetiek

Ik ben Leila & ik schrijf. Voor mezelf en voor jou. Voortdurend. Ook in mijn hoofd. Op de fiets. En wanneer ik praat. 

Na mijn studies Taal-en Letterkunde ging ik gedurende 10 jaar aan de slag als communicatiemedewerker voor Infrabel, de stad Antwerpen en de AP Hogeschool. Want ik wilde over betekenisvolle dingen praten en schrijven. En dat deed ik. Maar ik deed ook nog veel meer dan dat. Dingen waar mijn hoofd en hart niet altijd helemaal van overliepen.

En toen nam ik een besluit. Of eerder: toen volgde ik een ontembaar gevoel.

Ik sprong. Ik waagde mijn kans om vooral nog te doen wat helemaal vanzelf gaat en waarmee ik anderen een grote dienst kan bewijzen. Schrijven. In mijn Verhalenboetiek. Over betekenisvolle dingen. 

Professioneel koesteraar

Dat is geen woord. Maar een schrijver maakt woorden. Ik heb een zwak voor feesten, mijlpalen en herinneringen. Altijd al, maar helemaal sinds ik mama ben van mijn prachtige, grootse meid van 7 en mijn kleine ontembare leeuw van 4. Ik vatte, omdat het sterker was dan mezelf, het hele eerste levensjaar van mijn kinderen in een boek en schreef hen nadien nog tientallen brieven om ooit gretig te lezen. Ik huwde in het lang en het breed met mijn allerbeste lief en wilde dat met iedereen delen. Ik schreef eindelijk een al lang verdiende Ode aan mijn mama. En ik pende tientallen boekjes bomvol wensen en bedankingen voor jarigen, durvers, lieve meters en heerlijke peters. En dat kan en wil ik heel graag ook voor jou doen.

Et voila, daarom is er een Verhalenboetiek.

Voor mezelf. Maar ook voor jou. Een boetiek waarin ik je help om herinneringen te koesteren, schoon verhalen neer te schrijven, odes te brengen, wensen uit te delen en troostende woorden te vinden.  

Copywriter en redacteur

Met de ervaring die ik tijdens mijn communicatiejobs opdeed, stortte ik me voltijds op het schrijven van professionele verhalen. Als freelance copywriter vat ik de essentie van  bedrijven en organisaties (waaronder stad Antwerpen en Common Ground) op hun website, in hun personeelmagazine of een folder. En ik schrijf als freelance redacteur voor Libelle en Libelle Mama. 

Luisteraar en Storyteller

Ik ben een luisteraar. Dat doe ik vol overgave. En ik hoor en voel elk woord dat gezegd wordt en vooral bedoeld wordt. Daarmee ga ik aan de slag. Ik schrijf, schrap en herformuleer tot de woorden exact zeggen wat moet. 

"Het artikel dat Leila schreef op basis van ons gesprek geeft perfect weer wat ik gezegd heb. Waarschijnlijk geeft het wat ik wilde zeggen zelfs beter weer dan hoe ik het zei. Het stuk is ook wondergoed geschreven. Mijn dank!" - Luc Coorevits -

"Het is ongelooflijk hoe Leila precies aanvoelt wat je eigenlijk wil zeggen en het dan prachtig neerschrijft en vormgeeft" - Lente De Wilde -

Duurzame materialen van lokale makers

Alle posters en boeken uit de Verhalenboetiek worden gedrukt in de coöperatieve, duurzame drukkerij De Wrikker in Berchem.  Alle verhalen worden met het vakmanschap van Boekbinder Toon Van camp tastbaar in prachtige handgemaakte hardcover boeken, om gretig te lezen en voor altijd te koesteren. 

Waardevolle persoonlijke cadeaus

Ik vind schone woorden recht uit het hart heel oprecht één van de mooiste cadeaus die je iemand kan schenken. Daarom is de Verhalenboetiek ook een Cadeauboetiek. Elke formule bestaat ook in een luxueuze cadeaudoos. Klaar om weg te geven. 

**

Deze Over Mij pagina kwam tot stand met de charismatische hulp en vooral prachtige beelden van www.ambachtinbeeld.nl