Mijn blog

Een ode aan de nieuwjaarsbrief

De Vlaamse nieuwjaarsbrief bestaat 500 jaar. Je zou denken dat we het er stilaan mee gehad hebben. Maar oh no. En dat begrijp ik. Ik ben fan. Om naar te luisteren én te schrijven. Nieuwjaarsbrieven dwingen je tot stilstand, een kleine of grote reflectie en het uiten van liefde. I love it! En dan vooral als ze recht uit het hart komen. Daarom start ik een nieuwe traditie. Voortaan heeft deze meter haar eigen briefje klaar.

 

 

Mijn dochter van 6 dwing ik intussen al 3 jaar tot een jaarlijkse mini introspectie, mijn zoon van 3 hangt er vanaf dit jaar aan. Helemaal op hun maat natuurlijk, want ze zijn nog zo klein. Maar wel boordevol liefde, wensen en dromen. Die mogen ze alle dagen uitspreken, maar bij de start van het nieuwe jaar doen we dat met (bescheiden) toeters en bellen. Dan maken we samen wensenboekjes voor hun grootouders, meter en peter. Zij koesteren hun liefde en wensen en zoeken de juiste woorden. Ik schrijf ze neer. Zij tekenen. We binden samen in. Zij schitteren. Ik blink.

 

   

 

Dit jaar kunnen ze voor het eerst aan de slag in de kleine Verhalenboetiek invulboekjes die maakte, helemaal op deze momenten geïnspireeerd.  Ook zin gekregen om met je kinderen aan de slag te gaan? Of misschien moet je zelf al lang eens iemand bedanken, schone wensen schenken of over je liefde vertellen? Dat kan. Kijk snel in de boetiek bij cadeaus.