Mijn blog

Het verhaal van mijn Lentekind

Ze worden zo snel groot … We zeggen het tot vervelens toe, maar het is zó waar. Mijn dochter was net nog een kleine baby en – boempats – nu gaat ze naar het eerste leerjaar. En dat is zalig, maar het maakt het ook weer even glashelder dat de tijd snel gaat en alle dagen propvol zitten. Tijd dus voor een weekendje weg. Een overgangsweekendje waarin we wel echt stilstaan bij de leuke, grote meid die ze intussen is.

EEN GEPASTE UITNODIGING

Toegegeven, we hadden ook wel wat goed te maken. Mijn (kersverse) man en ik genoten van een heerlijke huwelijksreis toen mijn dochter een gepast afscheid van de kleuterklas vierde op school. De datum werd op het laatste nippertje verzet en we zorgden voor fiere bomma’s en een toffe peter om in onze plaats te blinken van trots, maar toch. Ze had nog iets te goed. Toen we ons zalig weerzien vierden, kreeg ze haar prachtige eerste boekentas cadeau én een uitnodiging. Een uitnodiging voor een weekendje op avontuur met haar mama en papa, zónder haar kleine broertje. Het idee alleen al deed haar ogen schitteren van de goesting. Ons plan was op dat moment eigenlijk al helemaal geslaagd.

EXCLUSIEVE AANDACHT

Onze dochter deelt ons met haar immer charmante, maar oh zo heftige broertje. Een kleine avontuurlijke ontsnapping en ons helemaal voor haar alleen is een geschenk dat we haar dan ook vaker moeten geven. Wij kozen ervoor om eropuit te trekken met de fiets en met z’n drieën te slapen in een kleine tent op een bivakplaats voor ons alleen. Voor ons de ideale plek om tussen al die bomvolle dagen en jaren die voorbijglijden even exclusief en onverdeeld te beseffen en zeggen hoe groot ze nu wel is, hoe klein ze toen was en hoe erg we allemaal uitkijken naar wat nog komt. 

KLEINE EN GROTE VERWACHTINGEN

Ik ben een herinneringenfreak. Ik schrijf het liefst alles neer, maak foto’s als een gek en kan echt droevig worden als ik denk aan wat er allemaal al voorbij is. Daar hoef je zeker geen voorbeeld aan te nemen. Maar een tip om even echt stil te staan en er een leuk naslagwerk aan over te houden, kan ik je misschien wel geven.

EEN LENTEVERHAAL
 

Ik dook in mijn herinneringen en eerder gemaakte schrijfsels en maakte een Lenteverhaal voor haar. En dat kan ik ook voor jou doen. Je hoeft geen shrijfsels te hebben. Je herinneringen en liefde is meer dan voldoende. De rest komt vanzelf tijdens een 2 uur durend gesprek. Ik neem jullie verhaal met me mee, schrijf het uit, geef het vorm en een boekbinder bindt het Lenteverhaal van jullie zoon of dochter in een uniek boek.

Een Lentekind in je omgeving dat een origineel en duurzaam cadeau verdient? Schenk een Lenteverhaal cadeau.