Inspiratie - De Verhalenboetiek

Inspiratie

Een ode aan de man van Berlinde

Berlinde ziet haar man Karel heel graag. Maar ze vindt het niet zo gemakkelijk om haar gevoelens openlijk te uiten. 'Het zit er wil in, maar het geraakt er niet uit', zegt ze daarover. En dus bestelde ze een Ode. Ze beantwoordde online enkele weloverwogen vragen over haar man. Et voilà. Daar waren dan eindelijk die woorden voor al die gevoelens.

10 wensen voor Mats' eerste schooldag

De allerliefste kleine, grote Mats ging voor het eerst naar school. Een mijlpaal. De fiere meter blonk niet alleen van trots. Ze wenste hem ook het allerbeste in een boekje met 10 kleine en grootse wensen voor zijn grote avontuur.

Troostwensen

De uitvaartplechtigheid van mijn grootvader was heel intiem, zoals de huidige regels dat voorschrijven. Mijn grootmoeder nam afscheid van haar levensgezel samen met 15 dierbaren. Ver van elkaar, met een mondmasker. Zonder omhelzingen. de meeste van haar kleinkinderen konden er niet bij zijn.

Een persoonlijke ode aan een straf team

Alle teamleden van Ontwerpbureau Bailleul in Gent kregen dit eindejaar een 'Receptie aan huis' met een persoonlijke ode + een heerlijk lokaal aperitiefpakket van Plume in Mortsel. Om hen te bedanken voor het voorbije jaar en met volle goesting uit te kijken naar het nieuwe. Want dat kan ook zonder dat etentje en feest dat we nu zo hard missen.

Afscheid van Simone

Miek verloor haar geboortemoeder heel plots. Ze vroeg me om haar te helpen de juiste woorden te vinden voor haar afscheid.  Lees hieronder mee.

Een Lenteverhaal voor Kasper

Voor Kasper start vandaag een groot nieuw avontuur: de middelbare school.

Een Ode aan de mama van Miek

Miek heeft eigenlijk twee mama's, maar voor haar is er maar één echt: de mama die haar opvoedde. Miek houdt zoveel van haar, maar ze krijgt vaak het gevoel dat haar mama dat niet zo goed beseft. En dus wilde ze haar dat graag uitgebreid vertellen en verzekeren. 

Een ode aan de nieuwjaarsbrief

De Vlaamse nieuwjaarsbrief bestaat 500 jaar. Je zou denken dat we het er stilaan mee gehad hebben. Maar oh no. En dat begrijp ik. Ik ben fan. Om naar te luisteren én te schrijven. Nieuwjaarsbrieven dwingen je tot stilstand, een kleine of grote reflectie en het uiten van liefde. I love it! En dan vooral als ze recht uit het hart komen. Daarom start ik een nieuwe traditie. Voortaan heeft deze meter haar eigen briefje klaar.