Laatste berichten

Verhalen

Een verhaal over een Lentefeest zonder feest

We blijven thuis. Zoveel mogelijk. En de lentefeesten en communies, die moeten wachten. Zo spijtig. Want jullie hadden er vast heel erg naar uitgekeken en die mijlpaal is er en wacht niet. Daarom deel ik hieronder een paar ideeën om jullie Lentekind alsnog te vieren. Want hé, misschien hoeft het niet persé een groot feest met met veel toeters en bellen te zijn. Of toch nu nog niet.

Een verhaal over Nieuwjaarsbrieven

De Vlaamse nieuwjaarsbrief bestaat 500 jaar. Je zou denken dat we het er stilaan mee gehad hebben. Maar oh no. En dat begrijp ik. Ik ben fan. Om naar te luisteren én te schrijven. Nieuwjaarsbrieven dwingen je tot stilstand, een kleine of grote reflectie en het uiten van liefde. I love it! En dan vooral als ze recht uit het hart komen. Daarom start ik een nieuwe traditie. Voortaan heeft deze meter haar eigen briefje klaar.

Het verhaal van mijn Lentekind

Ze worden zo snel groot … We zeggen het tot vervelens toe, maar het is zó waar. Mijn dochter was net nog een kleine baby en – boempats – nu gaat ze naar het eerste leerjaar. En dat is zalig, maar het maakt het ook weer even glashelder dat de tijd snel gaat en alle dagen propvol zitten. Tijd dus voor een weekendje weg. Een overgangsweekendje waarin we wel echt stilstaan bij de leuke, grote meid die ze intussen is.